информационни ресурси за бизнеса
новини |  анализи |  позиция |  интервю |  полезно
новини
Проект за е-обучение стартира ФМИ
От: InfoWeek
Създава и център за обучение през целия живот
07:41 16-11-2012
Ще бъдат разработени 5 програми за дистанционно обучение
Проект за разработване на програми за електронни форми на дистанционно обучение стартира Факултетът по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски”. Проектът на стойност приблизително 627 610 лв. се осъществява по ОП „Развитие на човешките ресурси” и продължителността му е 24 месеца.

Проектът ще предостави възможност за разработване на пет програми за дистанционно обучение с преимуществено използване на електронни форми на обучение – една за ниво бакалавър (информатика) и четири за ниво магистър (компютърни науки, информационни системи, разпределени системи и мобилни технологии, теория на обучението по математика и информатика). Ще бъде стартирана процедура за тяхното акредитиране, анонсират от ФМИ. 

Очаква се в рамките на проекта да бъдат разработени най-малко 60 курса или модула за електронно обучение на студенти в дистанционна форма. Предвижда се в тези курсове да се включат около 1500 студенти, като 1000 от тях би трябвало да завършат успешно поне един модул или курс.

В рамките на проекта ще бъдат разработени също 3 различни курса за обучение на възрастни за прилагане на електронна форма на дистанционно обучение – един за преподаватели, един за представители на администрацията и един за представители на техническото и програмно поддържане на системите за електронно обучение. 

Център за обучение през целия живот ще бъде създаден във ФМИ след приключването на проекта, анонсират още от там. Центърът ще подпомага е-формите на дистанционно обучение във факултета.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
Най-нови от новини
Eвропейската компания Asseco стъпва на българския пазар
07:42 13-06-2014
Представи визията си за бъдещето на технологичен форум
Откриват лаборатория за проектиране на е-системи в ТУ-София
07:01 11-06-2014
Ще се обучават студенти по микроелектроника
Трима студенти отличи Vivacom Техническа академия
11:13 10-06-2014
30 младежи участват в проекта тази година
  Най-четено от новини