информационни ресурси за бизнеса
гаджет
игри
филми
музика
кар
наука
офис
релакс
времето днес
София Пловдив
Варна С. Загора
Бургас Русе
фиксинг БНБ
usd EUR 1.95583 gbp
usd USD 1.83457 gbp
gbp GBR 2.29396 gbp
chf CHF 1.83096 gbp
RSS емисии
infoweek.bg
ИТ в бизнеса
финанси
greenWEEK
секюрити
човешки ресурси
марком
infoWEEKEND
weekend » гаджет
Устройства на LG следят здравето на спортуващите
Компанията представи Lifeband Touch и Heart Rate на CES
9-01-2014
LG навлиза на пазара за устройства за носене с гривна за проследяване на двигателната активност и слушалки за измерване на пулса, демонстрирани по време на тазгодишното изложение CES в Лас Вегас.

Гривната Lifeband Touch е съвместима както с монитори за измерване на пулса, така и със смартфони.

Отличителният OLED тъч панел показва време, биометрика, входящи обаждания и управление на музикалния плейър, а вградените аксилометър и висотомер позволяват на устройството да измери прецизно ключови индикатори като разстояние, скорост, брой стъпки, изразходени калории и прогноза на темпото.

Цялата тази информация е достъпна само с едно натискане на OLED дисплея.

Създадена, за да е лека и лесна за употреба, гривната комбинира алгоритъм, който засича движението и автоматично включва дисплея, когато притежателя обърне китката си. Lifeband Touch също така предлага безжична Bluetooth връзка, за да трансферира безпроблемно информация към смартфон или да приема такава от други устройства като слушалките Heart Rate


Слушалките Heart Rate позволяват на потребителите да измерят пулса си, докато тренират. Сензорната технология PerformTek, която те използват, измерва притока на кръв от вътрешната част на ухото, за да предостави точна биометрична информация като пулс и максимална консумация на кислород (VO2 max).

PerformTek доказва прецизността си по време на сурови тренировки като устройство за непрекъснато наблюдение на сърдечната честота. LG предоставя гъвкав дизайн, за да направи слушалките Heart Rate по-удобни за употреба в сравнение с други подобни устройства.

Закачащ се медальон се свързва към слушалките чрез Bluetooth. По този начин устройството предава информация на смартфон или гривната Lifeband Touch за едно наистина безопасно преживяване. 

Гривната Lifeband Touch и слушалките Heart Rate се свързват помежду си без кабел. Устройствата могат да пренасят информация чрез интуитивното и лесно за употреба приложение на LG или други приложения (MyFitnessPal, Runkeeper или MapMyFitness), когато са включени към Android и iOS смартфони.
Присъедини се и сподели: Facebook Twitter RSS Изпрати
най-нови от гаджет
Умни LED крушки вече са достъпни на БГ пазара21-05-2014
Управляват се чрез GSM или дистанционно устройство
Устройства на LG следят здравето на спортуващите
Още по-интелигентен Optimus пусна LG
още
най-четени от гаджет
С iPhone вече може да се шпионират съседите23-12-2010
PatroitApp свързва директно с федералните власти
Таблети, смартфони и интернет ТВ са най-търсени подаръци
HP обнови дизайна на преносимите компютри Pavilion